2015. január 1., csütörtök

2015

Azt tartja a babona, hogy az egész évünk olyan lesz, mint amilyen az első nap.
Gondolom ezt nem kell túlságosan konkrétan venni, elég csak nagy vonalakban, bár lehet, hogy semmi értelme az egésznek.
Szóval, aki elsején teli ette magát kocsonyával, valószínű, hogy nem fog egész évben kocsonyán élni, de előfordulhat, hogy sokszor túleszi magát. Aki pedig ezen a napon leesett a létráról vagy megbotlott a lépcsőn, nem hiszem, hogy ezentúl csak lifttel közlekedhet és kerülnie kellene a lajtorjákat, de lehet, hogy figyelmesebben kell majd közeledni ezen tárgyak felé. És akit ma megharapott egy macska, az is bátran simogathatja a szőrmókokat az év többi napján, csak arra figyeljen, hogy ne a szája környékén.

Engem ezek a felvetések elkerültek, gondosan ügyeltem például ezen a napon arra, hogy ne takarítsak. Nem szeretnék egész évben felmosóronggyal a kezemben rohangálni. Arra ugyan nem figyeltem, hogy ne aludjak sokáig, de nem tettem, úgyhogy talán lusta sem leszek.
Azt nem írom, hogy finomakat, de főztem is, hogy egész évben etethessem magunkat. Vajajját is készítettem, amit elvittünk apukámnak, mert ez a kedvence és így a családomat sem fogom elhanyagolni az év folyamán.

Bár én csak módjával, de Tami és Anti szánkózott is. Én csak egyszer csúsztam Antival, inkább odalentről fényképeztem őket, na meg fel-alá futkároztam a kissé csúszós járdán, de csak annyira, hogy ne fagyjak oda, míg várom a leérkezőket. És rengeteget nevettem Tami és Anti ügyetlenkedésén, ahogy szánkóval és snowboarddal a kezükben próbáltak felkapaszkodni a síkos lejtőn. Ezzel a tevékenységgel a sport felé is tettem egy kis célzást, bár komolyabb futásra sajnos nem volt alkalmam és talán megelőlegeztem az egész évi jókedvemet is.

Remélem minden jól alakul ebben az évben, elkerülnek a gondok és szomorúságok, sikerül, amit szeretnék és nem sikerül, amit nem szeretnék, és elérem azokat a célokat, melyeket kitűzök magam elé!


Mindenkinek ezt kívánom!

Nincsenek megjegyzések: